پترولیوم کک پارسیان اروند

  • حوزه فعالیت نفت و گاز
  • موقعیت پروژه خرمشهر، خوزستان
  • نیروی شاغل 90 نفر مستقیم + 40 نفر غیرمستقیم
  • تاریخ بهره‌برداری پایان 1400

پترولیوم کک پارسیان اروند

کارخانه تولید کک کلسینه با مهندسی شرکت FL Schmit دانمارک در زمینی به مساحت 15 هکتار واقع در منطقه آزاد اروند، خرمشهر در استان خوزستان در دو فاز با ظرفیت های 80000 و 160000 تن خوراک ورودی (GPC) و معادل 56000 و 112000 تن محصول تولیدی (CPC) است. پس از انجام فرایند مطالعات با هدف راه اندازی کامل فاز یک و ساخت فاز دو ،عملیات تکمیل و بهره برداری آغاز گردید و پس از 6 ماه تلاش بی وقفه با تکیه بر توان نیروهای متخصص بومی با ایجاد فضای مناسب جهت انبارش مواد خام و محصول ، تغییر منبع تامین انرژی واحد ( نفت کوره به گاز طبیعی ) با اولویت کاهش آلودگی های زیست محیطی و همچنین استقرار واحد تصفیه ی آب و انجام فعالیت های متعدد صنعتی به حول قوه ی الهی فاز یک راه اندازی و محصول کاملا استاندارد به منظور استفاده در صنایع آلومینیوم و فولاد تولید گردید.

این واحد میتواند برای 90 نفر به طور مستقیم و 40 نفر به طور غیرمستقیم در منطقه ی محروم خرمشهر شغل ایجاد کند.

طرح مطالعاتی
80%
فاز عملیاتی
10%
ارتباط با ما

فرایند کلسیناسیون کک نفتی 
کلسیناسیون فرآیندی با دمای بالا برای بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی کک خام نفتی است. کک نفتی  پس از دانه بندی مشخص، در سیلوها ذخیره و با نسبت های کنترل شده به کوره دوار با طول 47 متر و قطر 2.7 متر  تغذیه می شود. فرآیند کلسیناسیون، با توجه به خواص کک  نفتی خام و خواص کک نفتی کلسینه تنظیم میگردد. دمای کلسیناسیون برای کک نفتی 1200 تا 1250 درجه ی سانتیگراد میباشد.

این ماده در جهت مخالف با گازهای داغ کنترل شده با دمایی که ازطریق مشعل کوره تامین می شود، جریان می یابد. در طول فرآیند، مواد خام در مناطق مختلف کوره با واکنش هایی همچون رطوبت زدایی، تخلیه مواد فرار وبهبود ساختار کریستالی رو به رو می شود. پارامترهای عملیاتی برای ایجاد ساختار کریستالی مورد نیاز، چگالی و هدایت الکتریکی کنترل می شوند.

کک کلسینه شده پس از خروج از کوره ابتدا از طریق پاشش  آب با سختی بسیار پایین خنک می شود، سپس با عبور هوای طبیعی در طول کولردوار، در مسیر خود به سمت نوار نقاله ها خنک و خشک میگردد.

محصول تولید شده در این کارخانه (CPC) در کارخانه های آلومینیوم به عنوان آنود و در کارخانه های فولاد در کوره های القایی به کار میرود.

هم اکنون فاز اول این کارخانه تکمیل شده است و در صورت وجود 80،000 تن GPC به عنوان خوراک کارخانه، این واحد میتواند 56000 تن کک کلسینه شده را در سال تولید کند. فاز دوم این واحد درحال تکمیل است و پیشبینی میشود تا پایان 1403 به بهره برداری برسد.

همچنین مصرف این ماده در کشور حدود 500 هزار تن است که هم اکنون تمام آن با وجود پتانسیل بالقوه ی کشور، از کشورهای دیگر تامین میگردد.

چشم انداز:
تکمیل و بهره برداری فاز 2 به ظرفبت 112000 تن محصول تولیدی و تکمیل زنجیره ی کک نفتی خام و کک نفتی کلسینه شده همراه با شرکت پتروگستر پارسیان هرمز.

Scroll to Top