مجتمع فرآورده‌های فسفات کارون

  • حوزه فعالیت شیمایی و معدنی
  • موقعیت پروژه آبادان، خوزستان
  • نیروی شاغل 200 نفر مستقیم + 400 نفر غیرمستقیم
  • تاریخ بهره‌برداری پایان 1397

مجتمع فرآورده‌های فسفات کارون

شرکت مجتمع فرآورده‌های فسفات کارون (آبادان) تحت مالکیت کامل هلدینگ صنایع شیمیایی پارسیان در راستای آرمانهای خود کفایی و توسعه ظرفیتهای صنعتی و با هدف تامین مواد اولیه صنایع پایین دستی مورد نیاز بازارهای داخلی و خارجی در استان خوزستان منطقه آزاد آبادان ، شهرک صنعتی 1 فاز 3 در سال 1383 تاسیس و در سال 1393  تحت لیسانس و مهندسی شرکت ECEC  چین به بهره برداری رسیده است . این شرکت در زمینی به مساحت 16 هکتار برای احداث تولید اسید فسفریک و محصولات پایین دستی آن از جمله سدیم تریپلی فسفات، مونو آمونیوم فسفات و دی آمونیوم فسفات تاسیس شده است. این شرکت هم اکنون برای 200 نفر به طور مستقیم و 400 نفر به طور غیر مستقیم در منطقه ی محروم آبادان شغل ایجاد کرده است و در نظر دارد پس از پایان طرح توسعه، ظرفیت اشتغال را افزایش دهد.

ارتباط با ما

این شرکت تنها تولید کننده ی تریپلی فسفات (STPP)  در ایران و خاورمیانه است که در صنایع شوینده برای چربی زدایی و در صنایع کاشی سرامیک برای گرانروی لعاب کاشی سرامیک به کار می رود. ظرفیت اسمی تولید سدیم تریپلی فسفات در این واحد 50،000 تن است که با همت مهندسین داخلی شرکت توانست به تولید 12،000 تن STPP  در سال 1401 برسد. همچنین در فرایند تولید اسید فسفریک، گچ فسفوژیپسوم به عنوان محصول فرعی تولید میشود که میتوان از آن به عنوان کود حاوی کلسیم-سولفید-فسفات در مزارع کشاورزی استفاده نمود.

مصرف STPP کشور در سال حدود 20،000 تن است و میتوان نسبت به صادرات مازاد STPP  تولیدی این کارخانه اقدام نمود. این شرکت در سال گذشته نسبت به صادرات STPP به کشور هایی نظیر هندوستان، ترکیه ی عراق هم جنس صادر کرده است و توانایی رقابت با محصولات خارجی را دارد.

فرایند تولید:
ابتدا خاک فسفات با آب ترکیب میشود. سپس  دوغاب به دست آمده با اسید سولفوریک واکنش میدهد که تبدیل به اسید فسفریک رقیق %26 می شود. این واحد از اسید سولفوریک مازاد کشور استفاده میکند که باعث بهبود شرایط زیست محیطی کشور میشود.

سپس اسید فسفریک رقیق به دست آمده با سود کاستیک (NAOH) واکنش میدهد تا STPP حاصل شود.

طرح توسعه:
این شرکت در نظر دارد که تا پایان سال 1403 طی یک پروژه 8 میلیون دلاری با احداث واحد تغلیظ اسید فسفریک رقیق با کمک مهندسین صربستانی،اسید فسفریک %52 به ظرفیت  100،000 تن (P2O5 %52) تولید کند که از اسید تولیدی میتوان 80،000 تن مونو آمونیوم فسفات (MAP) و یا 80،000 تن دی آمونیوم فسفات (DAP) تولید کرد.

چشم انداز:
تامین کودهای فسفاته کشور

Scroll to Top