پترو گستر پارسیان هرمز

  • حوزه فعالیت نفت و گاز
  • موقعیت پروژه بندرعباس، هرمزگان
  • نیروی شاغل 90 نفر مستقیم + 40 نفر غیرمستقیم
  • تاریخ بهره‌برداری پایان 1403

پترو گستر پارسیان هرمز

شرکت پترو گستر پارسیان هرمز که تحت مالکیت 100 درصدی هلدینگ صنایع شیمیایی پارسیان است در نظر دارد  با فعالیت در صنعت نفت و گاز، زنجیره ی صنایع نفت و گاز کشور را کامل تر نماید  با جلوگیری از سوختن ته مانده برج تقطیر و تبدیل آن به موادی با ارزش افزوده  بیشتر، باعث بهبود محیط زیست کشور نیز می گردد.

محصول کک نفتی خام که به Green Petroleum Coke  (GPC) نیز معروف است از تجزیه حرارتی  Thermal Cracking)) ته ماند برج تقطیر در خلاء پالایشگاه های نفت خام تولید می شود.

در این فرایند هیدروکربور های سنگین که از نفت خام جدا شده اند به سه فاز گاز، مایع و جامد تجزیه میشوند که بخش جامد آن کک نفتی خام است. کک نفتی خام بسته به مشخصات فنی مواد اولیه ورودی در صنعت تولید آلومینیوم یا صنعت تولید فولاد مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع از کک نفتی در اصطلاح تجاری کک اسفنجی نامیده می شود.

طرح مطالعاتی
79%
فاز عملیاتی
20%
ارتباط با ما

از مجموع بازار داخلی کک نفتی خام (اسفنجی) که تقاضای بازار داخلی آن در حدود یک میلیون تن در سال برآورد میگردد، حدود 570 هزار تن مورد استفاده در صنایع تولید آلومینیوم است که با توجه به نوع مواد اولیه ای که در بازار داخل قابل دسترس می باشد همین بخش از بازار مورد توجه و هدف این پروژه می باشد. محل احداث پروژه کک نفتی خام زمینی 15 هکتاری خریداری شده در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، بندرعباس و در جوار شرکت پالایش نفت بندرعباس است که از حیث دسترسی به مواد اولیه شرایط مناسبی را برای پروژه به وجود آورده است.

این پروژه برای اولین بار در ایران تعریف و آغاز شده است و متعاقب آن یک پروژه مشابه نیز در یکی از پالایشگاه های کشور مورد توجه قرار گرفته است به همین دلیل دانش فنی و لیسانس تولید این محصول از یک شرکت معتبر چینی به اسم New Unity تامین گردیده است.

میزان خوراک ورودی این پروژه سالانه 500 هزار تن ته ماند برج تقطیر در خلاء پالایشگاه های کشور است و محصولات آن مشتمل بر 160 هزار تن محصول کک نفتی خام بعلاوه حدود 290 هزار تن انواع نفت و گازوئیل خام می باشد.

این پروژه 90 شغل مستقیم و 40 شغل غیر مستقیم ایجاد میکند و پیش بینی میشود که طی یک پروژه 48 میلیون دلاری، تا پایان سال 1404 به بهره برداری کامل برسد.

کک نفتی خام (به میزان 160 هزار تن در سال) در این پروژه تولید خواهد شد و به کارخانه دیگری (متعلق به همین هلدینگ) که در خرمشهر واقع شده است حمل میگردد تا عملیات کلسیناسیون بر روی آن انجام شده و به حدود 112 هزار تن کک نفتی کلسینه شده CPC تبدیل گردد و بعد از آن برای کارخانجات تولید آلومینیوم کشور قابل مصرف خواهد بود. در حال حاضر مهندسی پایه این پروژه در آستانه نهایی شدن قرار دارد و زمین پروژه در حال آماده سازی می باشد و مذاکرات لازم با طرف های چینی برای ساخت تجهیزات اصلی در جریان می باشد.

Scroll to Top