پارک شیمیایی خلیج فارس

  • حوزه فعالیت شیمایی و معدنی
  • موقعیت پروژه بندرعباس، هرمزگان
  • نیروی شاغل 200 نفر مستقیم + 400 نفر غیرمستقیم
  • تاریخ بهره‌برداری پایان 1404

پارک شیمیایی خلیج فارس

شرکت پارک شیمیایی خلیج فارس که  تحت مالکیت کامل هلدینگ صنایع شیمیایی پارسیان است در نظر دارد تا با احداث  کارخانه 200،000 تنی اسید فسفریک صنعتی (%54) در منطقه صنعتی بندرعباس، استان هرمزگان، کشور را تا مقدار قابل توجهی از واردات این کالای حیاتی بی نیاز نماید و با احداث واحد های پایین دستی اسید فسفریک  از جمله مونو آمونیوم فسفات (MAP)، دی کلسیم فسفات (DAP)، سوپر تری فسفات (TSP) و سولفات پتاسیم (SOP)  زنجیره ی کودهای فسفاته و پتاسه را کامل سازد و منجر به ارزش افزوده اقتصادی شود.

کشور ایران که سرشار از معادن نفت و گاز و مواد معدنی است، از کمبود خاک فسفات رنج میبرد. شرکت پارک شیمیایی خلیج فارس در صدد آن است که با واردات خاک فسفات به عنوان ماده معدنی محصولات فسفاته و تبدیل آن به اسید فسفریک صنعتی، این کمبود را در کشور برطرف کند و با ایجاد 200 شغل مستقیم و 400 شغل غیر مستقیم در استان خوزستان اشتغال زایی نماید.

طرح مطالعاتی
80%
ارتباط با ما

شرکت پارک شیمیایی خلیج فارس زمین 22 هکتاری را در منطقه صنعتی بندرعباس برای اجرای طرح ها و احداث واحدها خریداری نموده و جواز تاسیس واحد اسید فسفریک نیز اخذ گردیده است. همچنین این شرکت در شرف عقد قرارداد EPC  با شرکت ECEC  چین است و پیشبینی میشود تا پایان سال 1404 طی یک پروژه 60 میلیون دلاری، واحد اسید فسفریک صنعتی %54 به بهر برداری کامل برسد.

در فرایند تولید اسید فسفریک، اسید هگزا فلوئورو سیلیسیک و گچ فسفوژیپسوم (Posphpgypsum) که میتوان از آن به عنوان کود حاوی کلسیم-سولفید-فسفات استفاده نمود، به عنوان محصولات فرعی تولید میشوند.

اسید فسفریک %54 صنعتی برای تولید کود های فسفاته از جمله مونو آمونیوم فسفات (MAP)،  دی کلسیم فسفات (DAP) ، سوپر تری فسفات (TSP) به کار میرود که این کودها باعث افزایش حاصل خیزی خاک میشود. علاوه بر آن، از این کود میتوان در خوراک دام نیز استفاده کرد.

محصولات فسفاته در سراسر دنیا و همچنین در کشور ایران دارای بازار بزرگی است به گونه ای که پیشبینی میشود کشور ایران ظرفیت مصرف 1 میلیون تن اسید فسفریک صنعتی P2O5 = 54%)) در صورت وجود را دارد. علاوه بر آن، به دلیل تقاضا ی فراوان به راحتی میتوان این محصول را به کشور های دیگر صادر کرد.

فرایند تولید:
ابتدا خاک فسفات وارداتی با آب ترکیب میشود. سپس دوغاب به دست آمده با اسید سولفوریک واکنش میدهد که تبدیل به اسید فسفریک رقیق %26 میشود.این واحد از اسید سولفوریک مازاد کشور استفاده میکند که باعث بهبود شرایط زیست محیطی کشور میشود. اسید فسفریک رقیق تولید شده در واحد تغلیظ به اسید فسفریک صنعتی %54 تبدیل میشود که محصول اصلی پارک شیمیایی خلیج فارس است.

چشم انداز:
تکمیل زنجیره ی فسفاته و پتاسه کشور و جلوگیری از خارج شدن ارز از کشور و با ایجاد ارزش افزوده اقتصادی در داخل کشور

Scroll to Top