پتاس خور و بیابانک و پلایای طرود

  • حوزه فعالیت شیمایی و معدنی
  • موقعیت پروژه خور و بیابانک، اصفهان
  • نیروی شاغل 300 نفر مستقیم + 1000 نفر غیرمستقیم
  • تاریخ بهره‌برداری پایان 1394

پتاس خور و بیابانک و پلایای طرود

شرکت فسفات کارون متعلق هلدینگ صنایع شیمیایی پارسیان در سال 1397 پس از انعقاد قرارداد با سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به عنوان راهیر و مجری مجتمع پتاس خور و بیابانک به مدت 25 سال انتخاب شد.

مجتمع پتاس خور و بیایانک اولین تولید کننده پتاسیم کلرید (KCl)  در ایران میباشد. این مجتمع درکویر مرکزی ایران و در فاصله ۴۵۰ کیلومتری شرق مرکز استان اصفهان و حد فاصل ۳۰ کیلومتری شهرستان خوروبیابانک واقع شده است و با هدف توليد سالانه یکصد هزار تن كلرید پتاسيم به بهره برداری رسیده است .

هم اکنون تولید سالانه  این مجتمع 43000 تن پتاسیم کلرید به عنوان محصول اصلی است و این شرکت برنامه دارد تا سال 1408 به تولید 200،000  تن پتاسیم کلرید دست یابد. همچنین 2 میلیون تن سدیم کلرید (نمک طعام) صنعتی به عنوان محطول میانی تولید میشود

ارتباط با ما

فرایند:
پلایای خور و طرود  به وسعت تقریبی ۲۲۵۰ کیلومتر مربع در پست ترین ناحیه حوضه آبریز شهرستان خور واقع گردیده که در اثر ورود و تبخیر آبهای سطحی و زیر زمینی و رسوبگذاری در طول چند هزار سال متمادی پوسته نمکی متخلخل با وسعت ۱۳۰۰کیلومتر مربع به ضخامت بیش از ۸ متر پدید آمده است. که درخلل و فرج آن حدود دو میلیارد متر مکعب شورابه با شوری ۳۲۰ گرم در لیتر که شامل انواع نمک های با ارزش می باشد. با احداث کانال هایی و با استفاده از ایستگاه پمپاژ، ماده معدنی این پلایا که شورابه نام دارد، به استخر های نمک گیری با وسعت 8 میلیون متر مربع میرسد و پس از ته نشین درصد زیادی از نمک شورابه و تبخیر آب ماده معدنی، شورابه به استخر های کارنانلیت گیری منتفل میشود تا کارنالیت آن که حاوی مقدار زیادی پتاس است ته نشین شود. سپس کارنالیت ته نشین شده برداشت میشود و به کارخانه پتاس خور و بیابانک واقع در 30 کیلومتری شهرستان خور و بیابانک برده میشود. در کارخانه با انجام فرایندهایی، پتاسیم کلرید از کارنالیت به عنوان محصول اصلی به دست می آید.

با توجه وسیع بودن معادن برای استحصال کارنالیت و واحد خالص سازی پتاسیم کلرید، مجتمع پتاس خور و بیابانک نیاز به نیروی انسانی بسیار زیادی دارد و هم اکنون 300 شغل مستقیم و 1000 شغل غیر مستقیم در شهرستان خور و بیابانک ایجاد گردیده است.

شرکت فسفات کارون در نظر دارد تا طی یک پروژه عظیم 135 میلیون دلاری تا سال 1408 و با بهره برداری از معادن پلایای طرود، تولید پتاسیم کلرید را به 200،000 تن در سال برساند که در این صورت، تقاضای 300،000 تنی کشور ایران را به طور زیادی پوشش میدهد.

همچنین شرکت صنایع شیمیایی پارسیان، با احداث یک واحد 40000 تنی گرانول سازی در مجتمع پتاس خور و بیابانک، توانسته مصرف پتاسیم کلرید تولیدی را برای کشاورزان آسان سازد.

همچنین این شرکت در نظر دارد تا با احداث واحد 20000 تنی سولفات پتاسیم (SOP) در مجتمع پتاس خور و بیابانک،زنجیره ی کود و محصولات پتاسیم را کامل سازد.

Scroll to Top